Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
banner

Η εταιρία μας

Στα βρεφικά και νηπιακά γάλατα Friso ελέγχουμε αυστηρά ολόκληρο τον κύκλο παραγωγής γάλακτος από τη φύση στο ποτήρι.

Friso

Ποιότητα Friso

Friso – η εξαιρετικής ποιότητας βρεφικής & νηπιακής διατροφής από την Royal FrieslandCampina, μια εταιρία που περήφανα αποτελεί το μεγαλύτερο συνεταιρισμό γαλακτοπαραγωγών στον κόσμο. Αυτό το γεγονός εγγυάται την αφοσίωση μας στην εξασφάλιση των αυστηρότερων προδιαγραφών ποιότητας σε όλη την αλυσίδα παραγωγής. Άλλωστε, η ασφάλεια τροφίμων και η αφοσίωση μας στην ποιότητα βρίσκεται στον πυρήνα της εταιρικής μας ευθύνης και εξασφαλίζεται από την πιστή ακολουθία ενός φάσματος αυστηρών κανόνων, προδιαγραφών και διαδικασιών. Αυτό συνδέεται άρρηκτα τόσο με την επιλογή των πρώτων υλών όσο και με το σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας, της συσκευασίας, της μεταφοράς και αποθήκευσης των προϊόντων. Φυσικά, όλες οι πρώτες ύλες και τα τελικά προϊόντα ελέγχονται συνεχώς για θέματα ασφάλειας και ποιότητας.

Τα προϊόντα Friso παρασκευάζονται σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές και τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα βρεφικά & παιδικά γάλατα, πληρώντας τις απαιτήσεις ασφάλειας γάλακτος όπως καθορίζονται από την απόφαση της Επιτροπής της ΕΕ, του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και τους κανονισμούς της Επιτροπής Codex Alimentarius του ΟΗΕ.

Το Friso αποτελεί σήμα κατατεθέν της FrieslandCampina Hellas A.E., θυγατρική εταιρία της Royal FrieslandCampina N.V.

Ο Κύκλος παραγωγής γαλάτων Friso

Από τη φύση… στο ποτήρι!

circle11

vf

1. Εστιάζουμε στην πρώτη ύλη, στη φροντίδα και την τροφή των αγελάδων και στη διαδικασία συλλογής του γάλακτος

 • Οι γαλακτοπαραγωγοί μας, φροντίζουν με σεβασμό το έδαφος και επιλέγουν προσεκτικά το γρασίδι που αποτελεί την πρώτη ύλη για το γάλα μας. Η επιλογή του γρασιδιού είναι νευραλγικής σημασίας καθώς καθορίζει την ποιότητα των λιπαρών οξέων του γάλακτος.
 • Ιδιαίτερη προσοχή στην εξατομικευμένη φροντίδα των αγελάδων και συνεχής παρακολούθηση της κατάστασής τους.
 • Η συγκέντρωση του γάλακτος τελείται 2 φορές ημερησίως και λαμβάνει χώρα με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού που ταυτόχρονα πραγματοποιεί ποιοτικό έλεγχο του δείγματος.

vf

2. Συλλογή του γάλακτος… χρησιμοποιώντας άριστες μεθόδους

 • Το γάλα συλλέγεται από ψυχόμενα βυτία στους 4° C.
 • Επαγγελματίες οδηγοί βυτίων συλλέγουν το γάλα ενώ λαμβάνονται ταυτόχρονα δείγματα για εργαστηριακές αναλύσεις.
 • Η ποιότητα του γάλακτος είναι το κύριο κριτήριο στο οποίο βασίζεται η πληρωμή των παραγωγών
 • Αφότου φτάσει στην τοποθεσία όπου γίνεται η παραγωγή, το γάλα υπόκειται σε ένα τελικό πριν τη διάθεσή του, έλεγχο.
 • Μόνο υψηλής ποιότητας γάλα χρησιμοποιείται για την παραγωγή των Friso.

cd

3. Επεξεργασία του γάλακτος… με τη χρήση ειδικής τεχνολογίας

 • Τα γάλατα Friso παράγονται στο εργοστάσιό μας στο Beilen, της Ολλανδίας.
 • Χρησιμοποιώντας μία ενιαία διαδικασία παραγωγής με ήπια θερμική επεξεργασία, η πρωτεΐνη του γάλακτος διατηρεί σε υψηλό βαθμό την αρχική της δομή.
 • Ως αποτέλεσμα αυτού, το Friso παρουσιάζει χαμηλή συγκέντρωση και γλυκοζυλίωση πρωτεϊνών.
 • Η διατήρηση της φυσικής ποιότητας πρωτεΐνης κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας συντελεί στην πέψη και απορρόφησή τους.

cd

4. Συσκευασία & Διανομή… από την Ολλανδία

 • Το 100% των γαλάτων Friso παράγονται και συσκευάζονται στην Ολλανδία και από εκεί διανέμονται απευθείας σε 25 χώρες παγκοσμίως.
 • Τα προϊόντα συσκευάζονται αμέσως μετά την σύνθεσή τους.
 • Με το ειδικό προστατευτικό καπάκι: σχεδιασμένο για την εξασφάλιση σωστής υγιεινής, ευκολίας και σωστής δοσολογίας κατά την προετοιμασία του γάλακτος.

de

5. Η έρευνα και η τεχνογνωσία…

 • Κάθε βήμα επιβλέπεται από την ερευνητική μας ομάδα, διατηρώντας δύο από τα κορυφαία κέντρα έρευνας και τεχνογνωσίας (στο Wageningen και στη Σιγκαπούρη).
 • Έχοντας συγχρόνως στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο & ερευνητικό κέντρο του Wageningen.
 • Ημερησίως εργάζονται 550 επιστήμονες για τη βελτιστοποίηση της ποιότητας των προϊόντων μας.
 • Ενώ παράλληλα το Friso διαθέτει βρεφικά γάλατα ειδικής διατροφής.
 • Με αυτόν τον τρόπο η FrieslandCampina ανακηρύσσεται σε ηγέτη της γνώσης αναφορικά με την τεχνολογία των γαλακτοκομικών προϊόντων και τα συστατικά τους.

friso visual gr

ROYAL FRIESLANDCAMPINA N.V.

Η FrieslandCampina, μία από τις μεγαλύτερες συνεταιριστικές εταιρείες παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στον κόσμο, είναι απόλυτα προσηλωμένη στην παροχή άριστης ποιότητας γαλακτοκομικών προϊόντων, που βοηθούν κάθε μέρα εκατομμύρια καταναλωτές να ακολουθούν διατροφικά πρότυπα, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής υγείας του ανθρώπινου οργανισμού. Η γκάμα των προϊόντων περιλαμβάνει γάλα, παιδικές και βρεφικές τροφές, τυριά, γιαούρτια, κρέμα γάλακτος, βούτυρο, καθώς και γαλακτοκομικά προϊόντα για την επαγγελματική αγορά.

Μαζί με τους 16.995 κτηνοτρόφους-μέλη του συνεταιρισμού μας, είμαστε ειδικοί στο γάλα και επενδύουμε συνεχώς στη διεύρυνση της γνώσης, που καλύπτει από την ποιότητα των βοσκοτόπων στους οποίους βόσκουν οι αγελάδες μας μέχρι την παραγωγή και διάθεση των γευστικών και υγιεινών μας γαλακτοκομικών προϊόντων, αλλά και των εφαρμογών του γάλακτος με βιώσιμο τρόπο. Στο πλαίσιο της στρατηγικής «Θρέφοντας έναν καλύτερο πλανήτη», η εταιρεία αναλαμβάνει ρόλο ευθύνης με κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο και δεσμεύεται να ενισχύσει το θετικό της αποτύπωμα μέχρι το 2050 σε όλη την αλυσίδα γάλακτος, από «τη φύση στο ποτήρι».

Η FrieslandCampina σήμερα έχει έσοδα 11,1 δις ευρώ (2020), γραφεία σε 38 χώρες, 23.877 εργαζομένους και προϊόντα σε περισσότερες από 100 χώρες.