Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
19

Μαθήματα ανατομίας με χαρτόνι!

Οι χειροτεχνίες δεν είναι μόνο διασκεδαστικές για το παιδί σας. Σας δίνουν επίσης την ευκαιρία να Ανακαλύψετε μαζί περισσότερες εμπειρίες και να βοηθήσετε το παιδί να μάθει το σώμα του. Χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υλικά, μπορείτε, σε συνεργασία με το μικρό σας, να δημιουργήσετε ένα «αντίγραφό» του και ταυτόχρονα να του μαθαίνετε τα μέλη του σώματός του! Μπορείτε να φτιάξετε κι ένα δικό σας αντίγραφο, εκτός από το δικό του, καθώς επίσης κι ένα σπιτάκι από χαρτόνι που θα τα φιλοξενήσει!

Διπλή διασκέδαση!

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να φτιάξετε ένα αντίγραφο του παιδιού σας! Βάλτε το να ξαπλώσει πάνω σε ένα μεγάλο χαρτόνι, ζητήστε του να μείνει όσο πιο ακίνητο μπορεί και σχεδιάστε το περίγραμμα του σώματός του. Κόψτε με ένα ψαλίδι το περίγραμμα, κι ύστερα αναθέστε στο παιδί να το διακοσμήσει με διάφορα ανακυκλωμένα υλικά, όπως καπάκια μπουκαλιών για τα μάτια ή παλιές εφημερίδες για τα ρούχα – και, αυτό ήταν! Ζητήστε του να στολίζει το κάθε μέρος του σώματος ξεχωριστά, ώστε να του μαθαίνετε παράλληλα πώς λέγεται.

Κι άλλη μαμά για ν’ αγκαλιάζει!

Τώρα που το παιδί έχει δει πώς γίνεται, πείτε του να φτιάξει εκείνο το δικό σας περίγραμμα, κόψτε το χαρτόνι και ζωγραφίστε το ή διακοσμήστε το μαζί όπως σας αρέσει! Μόλις είναι έτοιμη η χάρτινη σωσίας σας, μπορείτε να πείτε στο παιδί να διηγηθεί μια ιστορία γι’ αυτούς τους δυο χαρακτήρες.

Σπίτι από χαρτόνι

Αφού φτιάξατε μια μαμά κι ένα παιδί από χαρτόνι, θα πρέπει να τους κατασκευάσετε κι ένα σπίτι για να μένουν! Μαζί με το μικρό σας, δημιουργήστε χαρτονένια φόντα για τους χάρτινους σωσίες σας, χρωματίζοντάς τα με μπογιές και κραγιόνια. Μπορείτε να ξεκινήσετε από το σαλόνι, αλλά καθώς θα αναπτύσσει το παιδί την ιστορία που αφηγείται, θα προσθέτετε κι άλλα δωμάτια!

Τέλος, μην ξεχάσετε να τραβήξετε φωτογραφίες από τη χάρτινη οικογένεια του παιδιού σας για να τις δείξετε στην αληθινή, αλλά και για να τις μοιραστείτε με όλες τις άλλες μαμάδες, εδώ, στις Εμπειρίες Friso!

Εκτός από το ότι καλλιεργεί τη φαντασία του παιδιού σας, η εμπειρία αυτή εξασκεί επίσης τον συντονισμό χεριού ματιού και τις κινητικές τους δεξιότητες, όταν σχεδιάζουν το περίγραμμα ή όταν προσπαθούν να χρωματίσουν χωρίς να ξεφεύγουν από τις γραμμές.