Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το μητρικό γάλα είναι η ιδανική τροφή για τα βρέφη
Ο μητρικός θηλασμός συνιστά την καλύτερη διατροφή για την υγιή ανάπτυξη και εξέλιξη των βρεφών.
Ο αποκλειστικός θηλασμός για 6 μήνες είναι ο βέλτιστος τρόπος διατροφής των βρεφών. Μετά, τα βρέφη θα πρέπει να λαμβάνουν συμπληρωματικές τροφές με συνεχόμενο θηλασμό μέχρι τα δύο έτη.
Μη αναγκαία εισαγωγή θήλαστρου (μπιμπερό), μερικώς ή πλήρως, ή λοιπών συμπληρωματικών τροφίμων και ποτών ενδέχεται να έχει αρνητικές και μάλιστα μη αναστρέψιμες συνέπειες στον θηλασμό. Οι μητέρες θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους και να αναλογιστούν τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες, πριν αποφασίσουν να χορηγήσουν υποκατάστατα μητρικού γάλακτος ή αν δυσκολεύονται με τον θηλασμό.
Οι οδηγίες χρήσης, προετοιμασίας και αποθήκευσης υποκατάστατων μητρικού γάλακτος ή λοιπών συμπληρωματικών τροφών και ποτών θα πρέπει να ακολουθούνται με τη δέουσα επιμέλεια, δεδομένου ότι η μη ορθή ή μη αναγκαία χρήση συνεπάγεται κίνδυνο για την υγεία.
13

Φτιάξτε μαζί ένα σπίτι από χαρτόνι!

Είμαστε σίγουροι ότι στο μικρό σας αρέσει πολύ να φτιάχνει πράγματα! Αυτό το Σαββατοκύριακο, Ανακαλύψτε μαζί περισσότερες εμπειρίες με το να μετατρέψετε ένα μεγάλο χαρτόκουτο σε σπίτι! Αυτή η διασκεδαστική κι εύκολη δραστηριότητα σάς φέρνει πιο κοντά, καθώς σχεδιάζετε μαζί πώς θα θέλατε να είναι το σπιτάκι σας, το κατασκευάζετε κι ύστερα παίζετε με αυτό!

Κάνοντας τα σχέδια

Μπορείτε να ξεκινήσετε δημιουργώντας ένα σχεδιάγραμμα του σπιτιού. Καθίστε συντροφιά με το μικρό σας και ζωγραφίστε το σπίτι όπως το φαντάζεστε. Αυτή είναι μια υπέροχη ευκαιρία να ενθαρρύνετε τη δημιουργικότητα του παιδιού!  Δεν θα ήταν ωραίο να έχει η πρόσοψη του σπιτιού σας ζωγραφιστές πεταλούδες στον τοίχο; Γιατί όχι;

Χτίζοντας το σπίτι

Η διασκέδαση αρχίζει! Σχεδιάστε και ζωγραφίστε μαζί το κουτί, ακολουθώντας όσο πιο πιστά μπορείτε το σχεδιάγραμμα. Όμως, ακόμη κι αν αποφασίσετε να παρεκκλίνετε από την αρχική σας ιδέα, τι πειράζει; Αφήστε το μικρό σας ελεύθερο να εφαρμόσει τις ιδέες του! Μόλις τελειώσετε, φέρτε μερικά από τα αγαπημένα λούτρινα ζωάκια του παιδιού και πείτε του να τα φιλοξενήσει στο καινούριο του σπιτάκι!

Περήφανοι οικοδεσπότες

Μόλις τελειώσει το παιχνίδι, μην κρύψετε σε κάποιο ντουλάπι το σπιτάκι που έφτιαξε το μικρό σας! Να το κρατήσετε έξω, σε κοινή θέα, ώστε κάθε φορά που έχετε επισκέψεις, να μπορείτε να δείχνετε σε όλους το καταπληκτικό έργο τέχνης του μικρού σας! Τα κομπλιμέντα που σίγουρα θα του κάνουν όσοι το βλέπουν, θα τονώνουν όλο και περισσότερο την αυτοπεποίθησή του!

H ενασχόληση με την τέχνη μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να κατανοήσει αφηρημένες έννοιες, και να αναπτύξει την κριτική του σκέψη καθώς και την κοινωνικότητά του. Το παιχνίδι με χρώματα και σχήματα εξάπτει και καλλιεργεί τη φαντασία του παιδιού σας. Επίσης, επιτρέποντάς του να διαλέγει αυτό τα χρώματα, το εκπαιδεύετε στο να παίρνει μόνο του αποφάσεις αλλά και να εκφράζει ανοιχτά τη γνώμη του.