Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
12

Χτίστε ένα ονειρεμένο σπιτάκι!

Το παιδί σας πάντα ενθουσιάζεται όταν κάνει πράγματα μαζί σας! Γιατί, λοιπόν, να μην διοχετεύσετε όλον αυτό τον ενθουσιασμό στην κατασκευή ενός ονειρεμένου σπιτιού που θα είναι μόνο δικό σας – ενός σπιτιού, χτισμένου με κουβέρτες! Ανακαλύψτε μαζί περισσότερες εμπειρίες, με το να συγκεντρώσετε ότι χρειάζεστε για το ονειρεμένο σας σπιτάκι, να το στήσετε μαζί με το παιδί σας και να το μετατρέψετε σ’ ένα καταφύγιο γεμάτο θαλπωρή!

Ετοιμάζοντας το σπίτι των ονείρων σας

Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε το ονειρεμένο σπίτι που θα στεγάσει εσάς και το μικρό σας, πρέπει να μαζέψετε αυτά που χρειάζεστε. Πάρτε μια υπέρδιπλη κουβέρτα και τέσσερις καρέκλες που θα γίνουν τα θεμέλια του ζεστού οχυρού σας. Βρείτε και μερικά βαριά βιβλία για να στερεώσετε την κουβέρτα. Κατόπιν, φέρτε μαξιλάρες και δυο-τρεις ακόμα κουβέρτες για το εσωτερικό του σπιτιού. Τα έχετε συγκεντρώσει όλα; Ας αρχίσουμε, λοιπόν!

Ώρα να … χτίσουμε

Πρώτα απ’ όλα, τοποθετήστε τις τέσσερις καρέκλες σε κύκλο. Μετά ρίξτε από πάνω τη μεγάλη κουβέρτα για να σχηματίσετε μια σκηνή. Στερεώστε την κουβέρτα τοποθετώντας τα βαριά βιβλία στις τέσσερις γωνίες της.  Αυτό ήταν! Το ονειρεμένο σας σπιτάκι είναι έτοιμο!  Τώρα μπορείτε να ασχοληθείτε με τη διακόσμηση του για να το κάνετε μια ζεστή φωλιά.

Σπιτική θαλπωρή

Το σπίτι δεν προορίζεται μόνο για να μας στεγάζει, αλλά και για να μας κάνει να νιώθουμε … σαν στο σπίτι μας. Γίνετε, λοιπόν, δημιουργικοί, εσείς και το παιδί σας! Καταρχήν, καλύψτε το εσωτερικό με μαξιλάρια και κουβέρτες, για να γίνει ζεστός ο χώρος. Έπειτα, ζητήστε από το παιδί να αναλάβει τη διακόσμηση, προσθέτοντας διάφορα αντικείμενα που αγαπά, όπως ένα δικό του μαξιλάρι ή κάποια από τα παιχνίδια του. Για να ολοκληρωθεί αυτή η υπέροχη εμπειρία, φέρτε ένα φακό και διαβάστε του παραμύθια!

Και, φυσικά, φροντίστε να τραβήξετε φωτογραφίες του ονειρεμένου σας σπιτιού μόλις είναι έτοιμο, αλλά και του παιδιού σας την ώρα που το αντικρίζει χαρούμενο!