Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Come on hunting shadows

Έλα να κυνηγήσουμε σκιές!

Δεν χρειάζεται να πάτε πολύ μακριά για να Ανακαλύψετε μαζί περισσότερες εμπειρίες με όλη την οικογένεια! Όταν ο καιρός είναι καλός και ο ήλιος λάμπει, μπορείτε να παίξετε με τον μπαμπά, το μικρό σας και άλλα μέλη της οικογένειας έξω στον κήπο ή στο κοντινό πάρκο. Εκεί, θα δείξετε στο παιδί σας τι είναι οι σκιές, θα προσπαθήσετε να «πιάσετε» μαζί τη σκιά του, κι ύστερα θα στήσετε ένα μικρό θέατρο σκιών!

Μαθαίνοντας για τις σκιές

Προτού ξεκινήσετε, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας ξέρει τι είναι οι σκιές. Βάλτε το να σταθεί στον κήπο και κοιτάξτε τη μαύρη φιγούρα που σχηματίζεται μπροστά του. Μετά, προχωρήστε λίγο χέρι-χέρι και δείξτε στο μικρό σας πώς οι σκιές σας ακολουθούν την κάθε σας κίνηση.
 
Έλα να τις πιάσουμε!

Όταν το παιδί σας έχει πια μάθει για τις σκιές, είναι ώρα να αρχίσει το παιχνίδι!  Ζητήστε από τον μπαμπά και άλλα μέλη της οικογένειας να λάβουν μέρος κι αρχίστε όλοι να κυνηγάτε τις σκιές σας.  Κάθε φορά που το μικρό σας «αρπάζει» τη σκιά σας, εσείς να αναπηδάτε έκπληκτη σαν να μην το περιμένατε!  Αποκλείεται να μη τα κάνετε να γελάσουν!
 
Θέατρο σκιών

Μπορείτε να δείξετε στο μικρό σας πώς να δημιουργεί με τις σκιές στον τοίχο απλά  ζωάκια, όπως ένα σκύλο ή ένα λαγουδάκι.  Κάντε τα πρώτα εσείς, για να μάθει πώς να το κάνει και μετά βοηθήστε το να φτιάξει με τα χέρια του τα σωστά σχήματα!
 
Είδατε; Χωρίς να χρειαστεί να πάτε μακριά, περάσατε ένα απολαυστικό απόγευμα!