Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Create with recycling materials

Δημιουργήστε με υλικά ανακύκλωσης

Σκεφτείτε πόσο πιο διασκεδαστικό θα είναι να Ανακαλύψετε μαζί περισσότερες εμπειρίες, αν συνδυάσετε το παιχνίδι με μια πολύ δημιουργική δραστηριότητα, όπως το να μετατρέψετε απορρίμματα σε καινούρια κι ευφάνταστα αντικείμενα! Είτε φτιάχνοντας το δικό τους μίνι-οικοσύστημα είτε μαθαίνοντάς τους τα διάφορα χρώματα, ή ακόμη και κατασκευάζοντας νέα παιχνίδια από πεταμένα υλικά, μπορείτε να διδάξετε στα παιδιά σας όχι μόνο τη δημιουργικότητα αλλά και την αξία της ανακύκλωσης.

Τέχνη που σέβεται τον πλανήτη

Έχετε κάποιο παλιό τάπερ που δεν χρησιμοποιείτε πια; 
Τι θα λέγατε να το μετατρέψετε σε μίνι οικοσύστημα για το παιδί, επιτρέποντάς του έτσι να εκτιμήσει ακόμη περισσότερο τα θαύματα της φύσης; Κοχύλια, βότσαλα, άμμος, ακόμα και λίγο γρασίδι – μπορείτε να τα συνδυάσετε όλα αυτά και να δημιουργήσετε ένα «ζωντανό» έργο τέχνης, που θα έχει την υπογραφή του παιδιού σας.  
 
Τρελά χρώματα!

Βάλτε το παιδί να  γεμίσει ένα παλιό πλαστικό μπουκάλι αναψυκτικού με νερό. Έπειτα, ρίξτε μαζί λίγες σταγόνες χρωματιστής μπογιάς μέσα στο νερό – κατόπιν προσθέστε ένα άλλο χρώμα, για να μπερδευτεί με το πρώτο! Συνεχίστε να προσθέτετε κι άλλα χρώματα, κι ύστερα βάλτε το μικρό σας να ταρακουνήσει το μπουκάλι και να δει πώς ανακατεύονται όλα τα τρελά χρώματα! Για ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα, ρίξτε δυο-τρία από τα μικροσκοπικά παιχνιδάκια του παιδιού μες στο χρωματιστό νερό!
 
Θαυματουργά κουτιά

Μπορεί για σας το κουτί που περιείχε μια καινούρια συσκευή να είναι για πέταμα, αλλά για το παιδί σας κρύβει έναν ολόκληρο καινούριο κόσμο! Αγοράσατε καινούρια τηλεόραση; Αυτό το κουτί θα έχει το ιδανικό μέγεθος για να το μετατρέψετε εσείς και το παιδί σας σε  αεροπλανάκι από χαρτόνι. Πήρατε καινούρια τοστιέρα; Με μερικούς μαρκαδόρους, γκλίτερ, κι ένα ψαλίδι, μπορείτε να μεταμορφώσετε το κουτί σε σπιτάκι για τα παιχνίδια του!
 
Σώστε τη γη

Ενώ όλες αυτές οι δραστηριότητες είναι απολαυστικές, σας δίνουν ταυτόχρονα την ευκαιρία να μάθετε στα παιδιά σας τη σημασία της ανακύκλωσης και πόσο  αυτή βοηθάει τη γη μας «να είναι πάντα γελαστή»!  Με αυτό κατά νου, όταν βρίσκετε κάτι που το παιδί θα μπορούσε να ανακυκλώσει μεταμορφώνοντάς το σε ένα καινούριο παιχνίδι, παροτρύνετέ το να ανακαλύψει τρόπους να το κάνει κι αφήστε το να δημιουργήσει!   
Δεν χρειάζεται καν να περιμένετε πολύ για να κάνετε πράξη αυτές τις ιδέες. Μπορείτε να ξεκινήσετε από το ερχόμενο κιόλας Σαββατοκύριακο! Ζητήστε από τον μπαμπά ή από τα μεγαλύτερα παιδιά να συμμετάσχουν και να ενθαρρύνουν το μικρό σας. Και, φυσικά, μην ξεχάσετε να δείξετε στους φίλους σας τις δημιουργίες του.
Υπάρχουν, βεβαίως, ορισμένοι κίνδυνοι καθώς κάθε πεταμένο αντικείμενο μπορεί να μεταφέρει μικρόβια από τη σκόνη ή το χώμα. Προτιμούμε να χρησιμοποιούμε καθαρά υλικά, ενώ είναι υψίστης σημασίας να ενισχύετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού σας, παρέχοντάς του την κατάλληλη διατροφή, ώστε να μπορείτε μετά ελεύθερα να του μάθετε πώς να ανακυκλώνει τα πάντα – όπως κάνει κάθε νέα μαμά που αγαπά και σέβεται το περιβάλλον!