Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
20

Μεταμφιέσεις στην αυλή

Ήρθε η ώρα να Ανακαλύψετε μαζί περισσότερες εμπειρίες, παίζοντας με το παιδί σας στην αυλή ή στον κήπο! Και γιατί να μη στήσετε ένα θεατρικό παιχνίδι με κοστούμια και ιστορίες που έχουν σαν κεντρικό τους θέμα τη φύση; Το παιδί σας θα έχει έτσι τη δυνατότητα να επιλέξει ρόλους για να υποδυθεί, κάτι που ενισχύει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του!

Με το να δώσετε στο παιδί σας την ευκαιρία να αποκτήσει έναν έλεγχο του κόσμου και των διάφορων χαρακτήρων που τον απαρτίζουν, το βοηθάτε έμμεσα να αναπτύξει και την αυτοπεποίθησή του. Ταυτόχρονα, θα διασκεδάσετε πολύ με τις μεταμφιέσεις σας - από το να τραβήξετε φωτογραφίες και να δημιουργήσετε το προσωπικό εικονογραφημένο βιβλίο του παιδιού σας, μέχρι να φτιάξετε μια μίνι-ταινία με εκείνο πρωταγωνιστή ή να δώσετε παράσταση μπροστά στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Δημιουργώντας τα κοστούμια!

Όταν έρθει η ώρα της κατασκευής των κοστουμιών, η φύση έχει να σας προσφέρει άπειρες επιλογές! Οι πολύχρωμες πεταλούδες είναι μια ωραία και εύκολη ιδέα: μπορείτε να φτιάξετε με χρωματιστό χαρτόνι ένα ζευγάρι φτερά και να τα τοποθετήσετε στους ώμους του παιδιού με ένα σχοινάκι. Αν πάλι, θέλετε να φτιάξετε ένα κοστούμι λουλουδιού, είναι κι αυτό πολύ εύκολο: χρησιμοποιήστε απλώς το χρωματιστό χαρτόνι σας και φτιάξτε ένα απλό καπέλο σε σχήμα μαργαρίτας! Μπορείτε να φτιάξετε και για σας ένα!

Φτιάξτε ένα βιβλίο με εικόνες

Μόλις ετοιμάσετε τα κοστούμια, είναι η ώρα να επινοήσετε τις ιστορίες! Δημιουργήστε, μαζί με το παιδί σας, ένα διασκεδαστικό παραμύθι κι έπειτα απαθανατίστε τους εαυτούς σας καθώς παίζετε τις διάφορες σκηνές της ιστορίας. Όταν ολοκληρωθεί η φωτογράφιση και εκτυπωθούν οι φωτογραφίες, κολλήστε τις σε ένα τετράδιο και γράψτε την ιστορία. Χρησιμοποιήστε λεζάντες ή συννεφάκια για τους διαλόγους, όπως κάνουν στα κόμικς!

Προβολείς, κάμερα, ξεκινάμε!

Εκτός από το εικονογραφημένο βιβλίο με τις φωτογραφίες, μπορείτε επίσης να βιντεοσκοπήσετε το παιδί σας κατά τη διάρκεια της ιστορίας του. Φροντίστε να υποδύεστε κι εσείς κάποιο ρόλο στο μικρό αυτό θεατρικό, ώστε να μην έχει τρακ το μικρό σας. Μόλις τελειώσετε, μοιραστείτε το βίντεο με όλα τα μέλη της οικογένειας!

Το θέατρο της αυλής

Θα μπορούσατε, επίσης, να δώσετε επίσημη θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια! Κατασκευάστε σκηνικά από χαρτόκουτα, φτιάξτε μερικά ακόμη κοστούμια για τον μπαμπά και για τα άλλα παιδιά, κι ύστερα προσκαλέστε την υπόλοιπη οικογένεια και τους στενούς σας φίλους να παρακολουθήσουν την παράσταση! Αφιερώστε, μάλιστα, σε αυτό μια ολόκληρη μέρα: μόλις τελειώσει το έργο, ετοιμάστε ένα ωραίο πικ-νικ για όλους τους καλεσμένους!

Όπως κι αν έχει μεταμφιεστεί το παιδί σας, εσείς δείξτε σε όλους πόσο περήφανη είστε για τη μικρή σας πεταλούδα ή για το χαριτωμένο σας λουλούδι, με το να μοιραστείτε αυτή τη μέρα μαζί μας!