Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Educational campsite at home

Εκπαιδευτικό κάμπινγκ στο σπίτι

Το παιδί σας είναι τώρα πανέτοιμο για να Ανακαλύψετε μαζί περισσότερες εμπειρίες! Αυτή είναι η ιδανική ηλικία για να προωθήσετε τη φαντασία του στο επόμενο στάδιο, κατασκηνώνοντας… στο σπίτι. Μπορείτε, μάλιστα, να περάσετε μια ολόκληρη μέρα με αυτή τη δραστηριότητα, από το να ετοιμάσετε τα «ζώα» και να στήσετε τη σκηνή σας, μέχρι να αφήσετε το παιδί να εξερευνήσει το χώρο γύρω του και τα πλάσματα που κρύβονται εδώ κι εκεί.

Η ετοιμασία των ζώων

Πάρτε τα αγαπημένα υφασμάτινα και λούτρινα ζωάκια του παιδιού σας και κρύψτε τα σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Μπορείτε να φτιάξετε τις κρυψώνες τους χρησιμοποιώντας έπιπλα, ή να κόψετε μερικά δέντρα από πράσινο χαρτόνι για να κάνετε τις φωλιές των ζώων να δείχνουν πιο αυθεντικές! Ύστερα σχεδιάστε και κόψτε πατημασίες ζώων και τοποθετήστε τα εκεί που θα στηθεί η σκηνή σας, για να μπορέσει να τα ιχνηλατήσει αργότερα το μικρό σας.
 
Ας στήσουμε τη σκηνή

Μόλις ετοιμαστούν όλα τα ζωάκια, θα πρέπει να βάλετε στην άκρη τα έπιπλα του σαλονιού – γιατί η ταξιδιωτική σκηνή μας θα είναι πολύ μεγάλη!  Βάλτε τέσσερις καρέκλες για να σχηματίσουν τις τέσσερις γωνίες ενός τετραγώνου και  καλύψτε τις με ένα υπέρδιπλο σεντόνι. Στηρίξτε τις άκρες του σεντονιού με μερικά βαριά βιβλία – και έτοιμη η σκηνή! Ρίξτε μέσα μερικά μαξιλάρια και κουβέρτες για να είναι ζεστό και αναπαυτικό το εσωτερικό της!
 
Πάμε να εξερευνήσουμε!

Πριν ξεκινήσετε για την εξερεύνησή σας, διηγηθείτε στο παιδί μερικές ιστορίες για όλα τα πλάσματα της Άγριας Φύσης!  Ο Λίο το Λιοντάρι τεμπελιάζει στη λιακάδα! Ο Μπάρνι ο Αρκούδος λατρεύει το μέλι!  Μετά, ακολουθήστε μαζί με το μικρό σας τις πατημασιές για να βρείτε τις κρυψώνες των ζώων. Αφού τα συγκεντρώσετε όλα τα ζωάκια, φέρτε τα μέσα στη σκηνή και κάντε ένα μικρό πάρτι!
 
Και, μην ξεχνάτε να έχετε εύκαιρη τη βιντεοκάμερα μέσα στη σκηνή αλλά και κατά τη διάρκεια της διαδρομής στη «ζούγκλα»,  για να καταγράψετε τις χαρούμενες περιπέτειες του μικρού σας κατασκηνωτή και να τις μοιραστείτε μετά με τους φίλους και την οικογένειά σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ