Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Educational games with soap bubbles

Εκπαιδευτικά παιχνίδια με σαπουνόφουσκες

Τις ηλιόλουστες μέρες που φυσάει λίγο αεράκι είναι κρίμα να τις περνάτε μέσα στο σπίτι. Γιατί να μη βγείτε βόλτα με το παιδί σας και να του μάθετε κι άλλα πολλά πράγματα για τον αέρα; Αν δεν έχετε κάποιο άλλο σχέδιο για σήμερα, Ανακαλύψτε μαζί περισσότερες εμπειρίες παίζοντας με σαπουνόφουσκες στην αυλή ή στο πάρκο. Μπορείτε, μεταξύ άλλων να φτιάξετε ένα παιχνίδι με σαπουνόφουσκες σε σχήμα φιδιού, να τα φυσάτε μαζί, κι ύστερα να τρέχετε γύρω-γύρω κοιτώντας τις φούσκες που πετούν!

Ετοιμάστε το «φίδι-σαπουνόφουσκα»

Πάρτε ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι νερού και αφαιρέστε τον πάτο του. Καλύψτε τον μετά με ένα κομμάτι ύφασμα ή μια πετσετούλα και δέστε το σφιχτά με ένα λάστιχο. Τώρα, πάρτε ένα μικρό μπολ το οποίο έχετε ήδη γεμίσει με υγρό σαπούνι και ανακατέψτε το με λίγο νερό. Βουτήξτε την υφασμάτινη άκρη του μπουκαλιού μέσα στο σαπουνόνερο, κι ύστερα φυσήξτε από την άλλη μεριά για να δημιουργήσετε το εντυπωσιακό «φίδι-σαπουνόφουσκα»!
 
Ποιο «φίδι-σαπουνόφουσκα» θα κερδίσει;

Φτιάξτε δύο τέτοια παιχνίδια για σαπουνόφουσκες, ένα για τον εαυτό σας κι ένα για το μικρό σας, κι ύστερα οργανώστε διαγωνισμό: ποιος από τους δυο σας θα μπορέσει να φυσήξει το μακρύτερο φιδάκι; Αφήστε, φυσικά, το παιδί σας να νικήσει, μην το κάνετε, όμως, πολύ φανερά και σας καταλάβει! Εξάλλου, μετά από λίγο δεν θα έχει σημασία: θα είστε και οι δυο απασχολημένοι με το να φυσάτε φούσκες ο ένας στον άλλο!
 
Σαπουνόφουσκες στον άνεμο!

Σκεφτείτε πόσο πιο διασκεδαστικό θα ήταν αν εσείς και το παιδί σας τρέχατε ταυτόχρονα!  Βάλτε το μικρό σας να τρέξει στο πάρκο, ενώ την ίδια ώρα δημιουργεί σαπουνόφουσκες με το αυτοσχέδιο παιχνίδι του! Αυτή η παράλληλη κίνηση βοηθάει στον συντονισμό χεριών και ποδιών και την ίδια στιγμή έχει ένα υπέροχο οπτικό αποτέλεσμα, καθώς οι σαπουνόφουσκες πετούν γύρω από το παιδί σας, μαγεύοντάς το!
Αυτή η μέρα θα είναι σίγουρα απολαυστική! Κι έχετε τη δυνατότητα να την ξαναζήσετε πολλές φορές, αν θυμηθείτε να τραβήξετε βίντεο ή πολλές φωτογραφίες, καθώς το μικρό σας διασκεδάζει με τη μοναδική του σαπουνόφουσκα!