Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
11

Διασκεδάστε με οικογενειακές φωτογραφίες!

Στην ηλικία αυτή θα πρέπει να έχετε τραβήξει ήδη πολλές φωτογραφίες του μικρού σας με την υπόλοιπη οικογένεια. Γιατί, λοιπόν, να μην Ανακαλύψετε μαζί περισσότερες εμπειρίες φτιάχνοντας κορνίζες για τις φωτογραφίες αυτές, παρέα με το παιδί σας; Αυτή η ιδέα υπόσχεται μια ολόκληρη μέρα γεμάτη δραστηριότητες: από το να κατασκευάσετε τις κορνίζες και να βάλετε μέσα τις φωτογραφίες, μέχρι να διαλέξετε σε ποια σημεία του σπιτιού θα μπουν!

Η επιλογή είναι το ήμισυ του παντός

Συγκεντρώστε τις φωτογραφίες που εσείς και το παιδί σας θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε γι’ αυτή τη διασκεδαστική δραστηριότητα. Διαλέξτε φωτογραφίες στις οποίες τα διάφορα μέλη της οικογένειας έχουν χαριτωμένες εκφράσεις ή κάνουν κωμικές γκριμάτσες – όσο πιο αστείες, τόσο το καλύτερο! Καθώς ξεδιαλέγετε τις φωτογραφίες, ευκαιρία να υπενθυμίσετε στο παιδί σας όλες τις χαρούμενες στιγμές που έχουν ως τώρα περάσει με την υπόλοιπη οικογένεια!

Κάθε φωτογραφία στην κορνίζα της

Ας δούμε τώρα πώς θα φτιάξετε κορνίζες που θα πλαισιώνουν τις φωτογραφίες. Είναι πολύ εύκολο! Τυπώστε το σχέδιο κορνίζας που αρέσει σ’ εσάς και το παιδί σας κι ύστερα κόψτε τις φωτογραφίες για να τις προσαρμόσετε στον άδειο χώρο του πλαισίου. Μετά κολλήστε τις φωτογραφίες εκεί – και έτοιμοι! 
Κορνιζαρισμένες φωτογραφίες στο λεπτό!

Διακοσμήστε με αναμνήσεις

Και τώρα, το πιο διασκεδαστικό μέρος της δραστηριότητας! Μόλις κορνιζάρατε μερικές υπέροχες αναμνήσεις, οπότε θα πρέπει να αποφασίσετε εσείς και το παιδί σας πού να τις κρεμάσετε ή να τις κολλήσετε. Κάποιες, φυσικά, θα μπουν στο δωμάτιο του μικρού σας, άλλες, όμως, μπορείτε να τις στηρίξετε στην πόρτα του ψυγείου με μαγνητάκια ή να τις βάλετε να στολίσουν ακόμη και το σαλόνι.

Και τώρα που τελειώσατε, βγάλτε μερικές φωτογραφίες των … κορνιζαρισμένων σας φωτογραφιών για να τις δείξετε στην υπόλοιπη οικογένεια και να τις στείλετε και σ’ εμάς, εδώ!

Οι δημιουργικές χειροτεχνίες βελτιώνουν τον συντονισμό χεριού-ματιού και όλες τις κινητικές δεξιότητες του παιδιού.
Επίσης, με το να παροτρύνετε το παιδί να διαλέξει εκείνο ποιες φωτογραφίες των αγαπημένων του προσώπων προτιμά, το βοηθάτε να μάθει να εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις.