Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το μητρικό γάλα είναι η ιδανική τροφή για τα βρέφη
Ο μητρικός θηλασμός συνιστά την καλύτερη διατροφή για την υγιή ανάπτυξη και εξέλιξη των βρεφών.
Ο αποκλειστικός θηλασμός για 6 μήνες είναι ο βέλτιστος τρόπος διατροφής των βρεφών. Μετά, τα βρέφη θα πρέπει να λαμβάνουν συμπληρωματικές τροφές με συνεχόμενο θηλασμό μέχρι τα δύο έτη.
Μη αναγκαία εισαγωγή θήλαστρου (μπιμπερό), μερικώς ή πλήρως, ή λοιπών συμπληρωματικών τροφίμων και ποτών ενδέχεται να έχει αρνητικές και μάλιστα μη αναστρέψιμες συνέπειες στον θηλασμό. Οι μητέρες θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους και να αναλογιστούν τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες, πριν αποφασίσουν να χορηγήσουν υποκατάστατα μητρικού γάλακτος ή αν δυσκολεύονται με τον θηλασμό.
Οι οδηγίες χρήσης, προετοιμασίας και αποθήκευσης υποκατάστατων μητρικού γάλακτος ή λοιπών συμπληρωματικών τροφών και ποτών θα πρέπει να ακολουθούνται με τη δέουσα επιμέλεια, δεδομένου ότι η μη ορθή ή μη αναγκαία χρήση συνεπάγεται κίνδυνο για την υγεία.
Large and small city tours

Μεγάλες και μικρές περιηγήσεις στην πόλη

Αν θέλετε να μάθει το παιδί σας όλους τους τύπους τροχοφόρων μέσα σε μία μέρα, υπάρχει καλύτερος τρόπος από μια περιήγηση στην πόλη; Είναι καταπληκτική ευκαιρία να Ανακαλύψετε μαζί περισσότερες εμπειρίες, ενώ ταυτόχρονα το μικρό σας θα μαθαίνει τόσα πολλά για την πόλη στην οποία ζει. Αυτή η ξενάγηση μπορεί να περιλαμβάνει μια βόλτα γύρω από την πόλη, αλλά και τον σχεδιασμό ενός χάρτη του κέντρου της, γύρω από τον οποίο θα μπορεί μετά το μικρό σας να «οδηγήσει» τα αυτοκινητάκια του!

Ξενάγηση!

Περάστε το μεσημέρι του Σαββάτου πηγαίνοντας με το παιδί σας στο κέντρο της πόλης. Αφήστε το να απολαύσει τη διαδρομή με το τρένο, το γύρο με το λεωφορείο και, ως επίλογο της βόλτας σας, την επιστροφή στο σπίτι μ’ ένα ταξί! Όσο βρίσκεστε στην πόλη, όμως,  φροντίστε να δείξετε στο μικρό σας όλα τα διάφορα αξιοθέατα που έχει να προσφέρει. Θα είναι μια εμπειρία που το παιδί σας δεν θα ξεχάσει ποτέ!


Μικρές περιηγήσεις

Αν το παιδί έχει ακόμα διάθεση για παιχνίδι όταν γυρίσετε στο σπίτι, μπορείτε να διασκεδάσετε μαζί σχεδιάζοντας και ζωγραφίζοντας χάρτες. Σχεδιάστε έναν κατά προσέγγιση χάρτη του κέντρου της πόλης και ζητήστε από το μικρό σας να σας βοηθήσει. «Αυτό το ψηλό κτίριο πού μπαίνει, αγάπη μου; Δίπλα σε εκείνο το τεράστιο άγαλμα που είδαμε;»

Οδηγώντας στην πόλη

Μόλις ετοιμάσετε τον χάρτη, φέρτε τα αυτοκινητάκια του παιδιού σας και αναπαραστήστε παρέα την κίνηση και τον θόρυβο της πόλης! Αφήστε για λίγο το μικρό σας να διασκεδάσει και να τρέξει τα αυτοκίνητά του όπως θέλει, μετά, όμως, αναθέστε του μικρές αποστολές, όπως, π.χ. «Πώς θα πάμε από την τράπεζα μέχρι το εστιατόριο που φάγαμε;»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ