Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το μητρικό γάλα είναι το καλύτερο για το μωρό σας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά αποκλειστικό θηλασμό για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής. Η περιττή εισαγωγή τροφής με φιάλη ή άλλων τροφίμων και ποτών θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο θηλασμό. Μετά από έξι μήνες ηλικίας, τα βρέφη θα πρέπει να λαμβάνουν τροφές κατάλληλες για την ηλικία, ενώ ο θηλασμός θα συνεχίσει μέχρι και δύο χρόνια ή και μετά. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε τη βρεφική συνταγή ή εάν έχετε δυσκολία στο θηλασμό.

Large and small city tours

Μεγάλες και μικρές περιηγήσεις στην πόλη

Αν θέλετε να μάθει το παιδί σας όλους τους τύπους τροχοφόρων μέσα σε μία μέρα, υπάρχει καλύτερος τρόπος από μια περιήγηση στην πόλη; Είναι καταπληκτική ευκαιρία να Ανακαλύψετε μαζί περισσότερες εμπειρίες, ενώ ταυτόχρονα το μικρό σας θα μαθαίνει τόσα πολλά για την πόλη στην οποία ζει. Αυτή η ξενάγηση μπορεί να περιλαμβάνει μια βόλτα γύρω από την πόλη, αλλά και τον σχεδιασμό ενός χάρτη του κέντρου της, γύρω από τον οποίο θα μπορεί μετά το μικρό σας να «οδηγήσει» τα αυτοκινητάκια του!

Ξενάγηση!

Περάστε το μεσημέρι του Σαββάτου πηγαίνοντας με το παιδί σας στο κέντρο της πόλης. Αφήστε το να απολαύσει τη διαδρομή με το τρένο, το γύρο με το λεωφορείο και, ως επίλογο της βόλτας σας, την επιστροφή στο σπίτι μ’ ένα ταξί! Όσο βρίσκεστε στην πόλη, όμως,  φροντίστε να δείξετε στο μικρό σας όλα τα διάφορα αξιοθέατα που έχει να προσφέρει. Θα είναι μια εμπειρία που το παιδί σας δεν θα ξεχάσει ποτέ!


Μικρές περιηγήσεις

Αν το παιδί έχει ακόμα διάθεση για παιχνίδι όταν γυρίσετε στο σπίτι, μπορείτε να διασκεδάσετε μαζί σχεδιάζοντας και ζωγραφίζοντας χάρτες. Σχεδιάστε έναν κατά προσέγγιση χάρτη του κέντρου της πόλης και ζητήστε από το μικρό σας να σας βοηθήσει. «Αυτό το ψηλό κτίριο πού μπαίνει, αγάπη μου; Δίπλα σε εκείνο το τεράστιο άγαλμα που είδαμε;»

Οδηγώντας στην πόλη

Μόλις ετοιμάσετε τον χάρτη, φέρτε τα αυτοκινητάκια του παιδιού σας και αναπαραστήστε παρέα την κίνηση και τον θόρυβο της πόλης! Αφήστε για λίγο το μικρό σας να διασκεδάσει και να τρέξει τα αυτοκίνητά του όπως θέλει, μετά, όμως, αναθέστε του μικρές αποστολές, όπως, π.χ. «Πώς θα πάμε από την τράπεζα μέχρι το εστιατόριο που φάγαμε;»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ