Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το μητρικό γάλα είναι η ιδανική τροφή για τα βρέφη
Ο μητρικός θηλασμός συνιστά την καλύτερη διατροφή για την υγιή ανάπτυξη και εξέλιξη των βρεφών.
Ο αποκλειστικός θηλασμός για 6 μήνες είναι ο βέλτιστος τρόπος διατροφής των βρεφών. Μετά, τα βρέφη θα πρέπει να λαμβάνουν συμπληρωματικές τροφές με συνεχόμενο θηλασμό μέχρι τα δύο έτη.
Μη αναγκαία εισαγωγή θήλαστρου (μπιμπερό), μερικώς ή πλήρως, ή λοιπών συμπληρωματικών τροφίμων και ποτών ενδέχεται να έχει αρνητικές και μάλιστα μη αναστρέψιμες συνέπειες στον θηλασμό. Οι μητέρες θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους και να αναλογιστούν τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες, πριν αποφασίσουν να χορηγήσουν υποκατάστατα μητρικού γάλακτος ή αν δυσκολεύονται με τον θηλασμό.
Οι οδηγίες χρήσης, προετοιμασίας και αποθήκευσης υποκατάστατων μητρικού γάλακτος ή λοιπών συμπληρωματικών τροφών και ποτών θα πρέπει να ακολουθούνται με τη δέουσα επιμέλεια, δεδομένου ότι η μη ορθή ή μη αναγκαία χρήση συνεπάγεται κίνδυνο για την υγεία.
sing

Τραγουδήστε!

Δεν υπάρχει τίποτε πιο απολαυστικό από το να Ανακαλύπτετε μαζί περισσότερες εμπειρίες τραγουδώντας ένα τραγούδι συντροφιά με το παιδί σας! Πρόκειται για μια εξαιρετικά ευεργετική δραστηριότητα για την ενδυνάμωση των δεσμών ανάμεσά σας, καθώς τα διάφορα χαρούμενα τραγουδάκια θα βοηθήσουν το παιδί σας να εμπλουτίσει το λεξιλόγιό του και να αναπτύξει επίσης τις αναγνωστικές του ικανότητες! Γιατί, όμως, να τραγουδάτε μόνο μαζί, ενώ μπορείτε να κάνετε τόσα άλλα με αφορμή τη μουσική – όπως το να χορέψετε, να στήσετε μια οικογενειακή παράσταση, ή ακόμα και να δημιουργήσετε το δικό σας συγκρότημα!

Τα παπάκια στη σειρά!

Αυτός είναι ένας πολύ απλός χορός και μπορείτε να τον κάνετε οποιαδήποτε στιγμή. Είναι ένα εύκολο και γνώριμο τραγουδάκι  για να μάθετε στο παιδί σας τους στίχους και τις χορευτικές κινήσεις. Όταν το μικρό σας εξοικειωθεί με τα λόγια και την κίνηση, χορέψτε το παρέα!  Να τραβήξετε βίντεο, για να το δείξετε μετά σε όλη την υπόλοιπη οικογένεια.

Το συγκρότημα σας

Τώρα που ξέρετε να χορεύετε και να τραγουδάτε, μπορείτε να δώσετε μια κανονική συναυλία!  Κόψτε χαρτόνια σε σχήμα κιθάρας, πάρτε μερικά μεταλλικά κουτάκια και κουταλάκια για ντραμς και μετατρέψτε το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης σε αυτοσχέδιο μικρόφωνο για το παιδί σας! 
Είμαστε σίγουροι ότι θα σας καταχειροκροτήσουν!