Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
3

Βόλτα στη λιακάδα με το χάρτινο καπέλο σας!

Μια μέρα έξω στον ήλιο είναι πάντα απολαυστική – αλλά μια μέρα στον ήλιο για να Ανακαλύψετε μαζί περισσότερες εμπειρίες είναι ακόμα πιο απολαυστική! Για να περάσετε όμορφα στη λιακάδα, τυπώστε μερικά χάρτινα ζωάκια κι επίσης φτιάξτε ένα χάρτινο καπέλο για το μικρό σας. Ύστερα μπορείτε να παίξετε κρυφτό με τα ζωάκια!

Φίλοι του ζωικού βασιλείου
Μπορείτε να ξεκινήσετε τυπώνοντας τα ζωάκια που θέλετε. Αφού τα συναρμολογήσετε, βάλτε το μικρό σας να τους δώσει ονόματα, π.χ. Τάκη το Σκατζοχοιράκι, Μπουμπού η Αλεπού και ούτω καθεξής.

Το απαραίτητο καπέλο!
Είναι εύκολο να φτιάξετε χάρτινα καπέλα σε σχήμα κώνου. Μόλις τα ετοιμάσετε και τα δύο, μπορείτε να τα ομορφύνετε μαζί με το παιδί σας, ζωγραφίζοντάς τα ή κολλώντας τους γυαλιστερά αυτοκόλλητα.

Ώρα για κρυφτούλι!
Τώρα που έχετε από ένα κομψό καπέλο και τους φίλους σας τα ζωάκια, γιατί δεν παίζετε κρυφτό παρέα με το μικρό σας; Κρύψτε τα χάρτινα ζωάκια σε διάφορα σημεία της αυλής ή στο πάρκο που έχετε πάει, και αναθέστε στο παιδί σας να τα ανακαλύψει. Βοηθήστε το να τα βρει, λέγοντάς του «ζεστό», όταν πλησιάζει στο κρυμμένο ζωάκι, ή «κρύο» όταν απομακρύνεται. Και, φυσικά, με το κάθε ζωάκι που βρίσκει, εσείς πανηγυρίζετε!

Μην ξεχάσετε, βέβαια, να φωτογραφίσετε το μικρό σας με το χαριτωμένο χάρτινο καπέλο του! Ακόμα καλύτερα θα ήταν να ζητήσετε από κάποιον να σας φωτογραφίσει και τους δυο μαζί με τα ταιριαστά καπέλα σας και να μοιραστείτε αυτές τις φωτογραφίες μ’εμάς, εδώ!