Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
1

Ώρα για παραμύθια

Ανακαλύψτε μαζί περισσότερες εμπειρίες, με το να διαβάζετε παραμύθια στο παιδί σας πριν κοιμηθεί. Δεν υπάρχει ομορφότερος επίλογος σε κάθε μέρα. Αυτή η νυχτερινή συνήθεια φέρνει τους δυο σας πιο κοντά, μπορείτε, όμως, να την ενισχύσετε, μεταμορφώνοντάς την σε πραγματική εμπειρία δίνοντας ζωή στους ήρωες των ιστοριών με το να επιλέγετε διαδραστικά βιβλία που ενεργοποιούν κι άλλες αισθήσεις εκτός από την ακοή.

Ας δούμε, λοιπόν, πώς η δύσκολη ώρα του ύπνου μπορεί να γίνει απολαυστική!

Δώστε παράσταση

Για να μετατρέψετε την απλή ανάγνωση ενός παραμυθιού σε εμπειρία, χρησιμοποιήστε αστείες φωνές για τους χαρακτήρες. Μιλάει ο Λιόνι το Λιοντάρι; Κάντε το να βρυχάται! Το Πονηρό Ποντικάκι κάνει σκανδαλιές; Υιοθετήστε μια ψιλή, κωμική φωνούλα! Να μιμείστε κιόλας αυτά που κάνουν οι ήρωες. Μόλις εξοικειωθεί το παιδί σας με τις διάφορες χειρονομίες και κινήσεις, θα μπορεί κι αυτό να συμμετέχει ενεργά!

Μάθημα πριν την ώρα του ύπνου

Αξιοποιήστε τα παραμύθια που διαβάζετε στο παιδί, για να το εισάγετε σε καινούριες έννοιες! Θέλετε να του μάθετε για τον θαλάσσιο βυθό; Διαλέξτε βιβλία που έχουν για ήρωες ψάρια ή άλλα πλάσματα της θάλασσας. Τελειώνοντας την ανάγνωση, σκεπαστείτε με μια κουβέρτα, κάντε ότι κολυμπάτε μαζί κάτω από τη θάλασσα, και γαργαλήστε το μικρό σας όπως θα έκανε ένα χταπόδι!

Όλες μας οι αισθήσεις!

Εμπλουτίστε ακόμα περισσότερο την εμπειρία! Τα βρεφικά βιβλία με ανάγλυφες παραστάσεις είναι ιδανικά για να καλλιεργήσουν την αίσθηση της αφής στο μωρό σας. Αν προσθέσουμε σε αυτό τα χρώματα και τα σχήματα, τότε η εμπειρία γίνεται πολλαπλών αισθήσεων. Ζητήστε από το παιδί να δείξει το στρογγυλό, άσπρο λαγουδάκι, κι ύστερα πείτε του να χαϊδέψει τη μαλακή του γούνα!


Όνειρα γλυκά!