Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
5

Μαθαίνουμε για τον αέρα με σερπαντίνες

Το μικρό σας είναι πια αρκετά … μεγάλο για να γνωρίσει τι είναι ο αέρας, γι’ αυτό ήρθε η στιγμή να του το μάθετε και να Ανακαλύψετε μαζί περισσότερες εμπειρίες! Πρώτα απ’ όλα, μπορείτε να κατασκευάσετε εσείς ένα ωραίο παιχνίδι με σερπαντίνες, ύστερα να δείξετε στο μικρό σας πώς λειτουργεί ο αέρας με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα, και τέλος να του γνωρίσετε τον αέρα έξω, στο ύπαιθρο!

Όμορφες σερπαντίνες!

Είναι απλή η κατασκευή αυτού του παιχνιδιού. Παίρνετε ένα κομμάτι σκληρό χαρτόνι και κολλάτε μαζί με το παιδί σας λωρίδες χρωματιστού χαρτιού στη μία του πλευρά, φροντίζοντας να είναι ελεύθερο στον αέρα πάνω από το μισό τους μήκος. Για να κολλήσετε τις λωρίδες στο χαρτόνι, χρησιμοποιήστε κόλλα ή και σελοτέιπ. Τώρα πείτε στο παιδί να διακοσμήσει το χαρτόνι, είτε ζωγραφίζοντάς το με μαρκαδόρους είτε κολλώντας επάνω τα αγαπημένα του αυτοκόλλητα! Εξάλλου, δικό του παιχνίδι είναι.

Παίζοντας με τον ανεμιστήρα

Μια και είναι έτοιμο το πρωτότυπο παιχνίδι που φτιάξατε μαζί, μπορείτε να δείξετε στο παιδί σας τι μπορεί να κάνει – με τη βοήθεια του αέρα! Ανοίξτε τον ανεμιστήρα και σταθείτε αρκετά βήματα πιο μακριά, μαζί με το μικρό σας. Πείτε του να σηκώσει ψηλά το χαρτόνι με τις σερπαντίνες και να δει τι θα συμβεί. Τίποτε ακόμη; Για πλησιάστε λίγο πιο κοντά. Πολύ γρήγορα το μικρό σας θα δει τις σερπαντίνες να χορεύουν στον αέρα!

Υπαίθριο παιχνίδι!

Θέλετε, όμως, να καταλάβει το παιδί σας ότι ο αέρας δεν βγαίνει μόνο από τον ανεμιστήρα. Για να του το εξηγήσετε καλύτερα, βγείτε οι δυο σας μια βόλτα στο πάρκο και πείτε του να τρέξει, κρατώντας στο χέρι το παιχνίδι του. Το μικρό σας θα ενθουσιαστεί μόλις δει πώς κυματίζουν οι σερπαντίνες στον αέρα!

Η στιγμή της ανακάλυψης του αέρα είναι πολύ σημαντική για το παιδί σας. Φροντίστε να φωτογραφίσετε πολλά στιγμιότυπα από αυτό το παιχνίδι, γιατί στο μέλλον θα ανατρέχετε σίγουρα και οι δυο σας με συγκίνηση σε αυτές τις αναμνήσεις.