Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το μητρικό γάλα είναι η ιδανική τροφή για τα βρέφη
Ο μητρικός θηλασμός συνιστά την καλύτερη διατροφή για την υγιή ανάπτυξη και εξέλιξη των βρεφών.
Ο αποκλειστικός θηλασμός για 6 μήνες είναι ο βέλτιστος τρόπος διατροφής των βρεφών. Μετά, τα βρέφη θα πρέπει να λαμβάνουν συμπληρωματικές τροφές με συνεχόμενο θηλασμό μέχρι τα δύο έτη.
Μη αναγκαία εισαγωγή θήλαστρου (μπιμπερό), μερικώς ή πλήρως, ή λοιπών συμπληρωματικών τροφίμων και ποτών ενδέχεται να έχει αρνητικές και μάλιστα μη αναστρέψιμες συνέπειες στον θηλασμό. Οι μητέρες θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους και να αναλογιστούν τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες, πριν αποφασίσουν να χορηγήσουν υποκατάστατα μητρικού γάλακτος ή αν δυσκολεύονται με τον θηλασμό.
Οι οδηγίες χρήσης, προετοιμασίας και αποθήκευσης υποκατάστατων μητρικού γάλακτος ή λοιπών συμπληρωματικών τροφών και ποτών θα πρέπει να ακολουθούνται με τη δέουσα επιμέλεια, δεδομένου ότι η μη ορθή ή μη αναγκαία χρήση συνεπάγεται κίνδυνο για την υγεία.
Toys on the sandy beach

Παιχνίδια στην αμμουδιά

Πώς είναι δυνατόν να μην Ανακαλύψετε περισσότερες εμπειρίες μαζί αν βρεθείτε μια μέρα στην παραλία; Εκτός από το κολύμπι και τη χαλάρωση στην άμμο, είναι ένα υπέροχο μέρος για όλη την οικογένεια – και δίνει τη δυνατότητα να έρθετε πιο κοντά στο παιδί σας μέσα από διάφορες κοινές δραστηριότητες: από το να τους μάθετε τα σχήματα χτίζοντας πυργάκια, μέχρι να φτιάξετε βραχιόλια και κολιέ με κοχύλια.

Το κατάλληλο ντύσιμο

Από το τι φοράμε εξαρτάται η άνεσή μας, γι’ αυτό φροντίστε να είστε εξοπλισμένη με τα σωστά ρούχα για σας και το παιδί σας. Χρειάζεστε χαλαρά σορτς και μπλουζάκια για το παιχνίδι στην άμμο και την προφύλαξη από τον ήλιο, και φυσικά τα μαγιό σας για τις βουτιές.

Κάστρα στην άμμο… και πολλά άλλα!

Το πρώτο πράγμα που θα κάνει το  πιτσιρίκι σας φτάνοντας στην παραλία, είναι να παίξει με την άμμο! Μαζί, μπορείτε να χτίσετε κάστρα ή ακόμη και να τα ζωγραφίσετε – μαθαίνοντας έτσι διάφορα σχήματα ή μορφές ζώων.  Χαράξτε μια τάφρο γύρω από το κάστρο που χτίσατε και σχεδιάστε εκεί ψαράκια.  Αυτά τα παιχνίδια καλλιεργούν τη δημιουργικότητα του παιδιού, ενώ αυξάνουν και τη δική σας, καθώς επινοείτε νέους τρόπους για να κρατάτε αμείωτο  το ενδιαφέρον του.

Σουβενίρ!

Τα όστρακα είναι καταπληκτικά σουβενίρ από μια μέρα στη θάλασσα, ταυτόχρονα όμως, αποτελούν και πολύτιμα υλικά για ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ!   Μαζέψτε αρκετά σε μια σακούλα, φέρτε τα στο σπίτι και επιδοθείτε σε καλλιτεχνικές δημιουργίες, συντροφιά με τη μικρούλα ή τον μικρούλη σας!  Βάψτε τα κοχύλια, ή φτιάξτε κολιέ! Μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε με αυτά τους τοίχους του παιδικού δωματίου!

Ετοιμαστείτε λοιπόν για μια μέρα πλάι στο κύμα!