Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
10

Σπέσιαλ εκπλήξεις για τον παππού και τη γιαγιά

Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι το μικρό σας λατρεύει τις επισκέψεις του παππού και της γιαγιάς! Γιατί, λοιπόν, να μην Ανακαλύψετε μαζί περισσότερες εμπειρίες δημιουργώντας γι’ αυτούς ένα ιδιαίτερο δώρο; Δεν είναι καθόλου δύσκολο να τους ετοιμάσετε μια κάρτα – διασκεδάστε κατασκευάζοντας την κάρτα, στολίζοντάς την και τέλος προσφέροντας την ωραία έκπληξη στη γιαγιά και τον παππού!

Η ετοιμασία της κάρτας

Η κατασκευή μιας κάρτας είναι το πιο εύκολο πράγμα. Χρειάζεστε μόνο ένα φύλλο Α4, το οποίο θα διπλώσετε στη μέση! Αν θέλετε να είναι πιο στερεή η κάρτα σας, χρησιμοποιήστε χαρτόνι αντί για χαρτί. Μπορείτε επίσης να της δώσετε κάποιο συγκεκριμένο σχήμα. Αν, για παράδειγμα, το παιδί σας αγαπάει τα σκυλιά, γιατί να μην έχει η κάρτα το σχήμα ενός από τους τριχωτούς του φίλους; Δεν έχετε παρά να σχεδιάσετε ένα σκυλάκι στη μια πλευρά του διπλωμένου χαρτιού κι ύστερα να κόψετε γύρω από το περίγραμμα. Προσέξτε, μόνο, μην κόψετε κατά λάθος το σημείο όπου διπλώνει το χαρτί στα δύο!

Ώρα να την ομορφύνουμε

Όταν είναι έτοιμη η κάρτα, στολίστε την παρέα με το παιδί σας. Μπορείτε να τη χρωματίσετε μαζί ή να βάλετε το παιδί να προσθέσει επάνω τα πιο αγαπημένα του αυτοκόλλητα. Ότι κι αν θέλει να φτιάξει το παιδί σας, εσείς να το ενθαρρύνετε! Με αυτό τον τρόπο εκφράζει τη δημιουργικότητά του!

Πάμε να δούμε τους παππούδες!

Πριν από την επίσκεψη στον παππού και τη γιαγιά, γιατί να μην τους πάρετε πράγματι ένα δωράκι; Αγοράστε τους ένα κέικ ή τα γλυκίσματα που τους αρέσουν και συνοδεύστε το κουτί με την κάρτα! Ειδοποιήστε τους, όμως, ότι το παιδί έχει ετοιμάσει μια κάρτα ειδικά γι’ αυτούς, ώστε να αγκαλιάσουν ακόμη πιο ζεστά το εγγόνι τους μόλις καταφθάσει!

Να φωτογραφίσετε τις εκφράσεις του παππού και της γιαγιάς όταν ανοίγουν την κάρτα – αλλά και τις αντιδράσεις του παιδιού σας μόλις τους βλέπει τόσο χαρούμενους! Κι έτσι θα μοιραστούμε κι εμείς τη χαρά!

Παίζοντας στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς, το παιδί σας θα νιώσει μεγαλύτερη οικειότητα μαζί τους και θα τους γνωρίσει καλύτερα. Η στοργική παρουσία παππούδων και γιαγιάδων, δηλαδή άλλων ενηλίκων εκτός από τη μαμά και τον μπαμπά, είναι εξαιρετικά ευεργετική για τη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού. Επίσης, η αλληλεπίδραση με τον παππού και τη γιαγιά ακονίζει την κοινωνικότητα του παιδιού σας.