Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
7

Αντιγράφοντας τις κινήσεις των ζώων με το παιδί σας

Τώρα το παιδί σας είναι σίγουρα πολύ πιο ζωηρό – θέλει να εξερευνήσει τα πάντα, δεν στέκεται στιγμή ήσυχο. Αυτό σημαίνει ότι έχει έρθει η ώρα να του προσφέρετε ερεθίσματα που θα προάγουν τις κινητικές του δεξιότητες και ταυτόχρονα θα το διασκεδάσουν! Ανακαλύψτε μαζί περισσότερες εμπειρίες καθώς μαθαίνετε στο παιδί σας πώς κινούνται τα διάφορα ζώα. Αυτό μπορείτε να το κάνετε είτε με τα αντίστοιχα παιχνίδια του παιδιού, ή με το να μιμείστε κινήσεις ζώων στο πάρκο, ή βάζοντας το μικρό σας να μαντέψει ποιο ζώο παριστάνετε.

Με τη βοήθεια των παιχνιδιών

Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε είναι χρησιμοποιώντας διάφορες εικόνες ή τα ίδια τα παιχνίδια του παιδιού. Δείξτε στο μικρό σας τη φωτογραφία ενός φιδιού, ύστερα εμφανίστε το παιχνίδι-φίδι και σύρετέ το εδώ κι εκεί! Δείξτε του τη φωτογραφία ενός λιονταριού, μετά πάρτε το λούτρινο λιονταράκι και κάντε ότι κυνηγάτε το παιδί για να το γεμίσετε μετά με φιλιά! Μόλις το μικρό σας εξοικειωθεί με τις κινήσεις, βάλτε το να μιμηθεί εκείνο τις κινήσεις των ζώων.

Τι ζωάκι είναι η μαμά;

Μόλις αρχίσει το μικρό σας να μαθαίνει ποια κίνηση αντιστοιχεί σε κάθε ζώο, μπορείτε να παίξετε μαζί του αυτό το παιχνίδι: μιμηθείτε τις κινήσεις ενός χταποδιού ή ενός φιδιού ή μιας γάτας και δείτε αν το παιδί σας αναγνωρίζει ποιο ζώο είστε. Αν δεν καταλάβει με την πρώτη, βοηθήστε το συνοδεύοντας τις κινήσεις σας με κάποιους αντίστοιχους θορύβους.

Το μικρό σας ζωάκι

Ήρθε η στιγμή να συμμετάσχει ενεργά και το μικρό σας! Βάλτε το να μιμηθεί μαζί σας τις κινήσεις των ζώων! Μπορείτε να το έχετε στην αγκαλιά σας, καθώς μιμείστε ένα άλογο που καλπάζει! Μπορείτε επίσης να το σηκώσετε ψηλά και να του πείτε να κουνάει τα χέρια πάνω-κάτω σαν πουλί!

Διασκέδαση έξω απ’ το κλουβί!

Γιατί να περιοριστείτε στο σπίτι; Πηγαίνετε μια βόλτα στο πάρκο ή στην παραλία και μιμηθείτε τα ζώα που ίσως συναντήσετε εκεί. Περπατήστε μαζί σαν τα καβουράκια, πετάξτε όπως ο γλάρος ή συρθείτε όπως η κάμπια!

Και πάνω απ’ όλα, μην ξεχάσετε να απαθανατίσετε τα πετάγματα και τους καλπασμούς σας ώστε να μοιραστείτε μαζί μας αυτές τις απολαυστικές στιγμές!