Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το μητρικό γάλα είναι το καλύτερο για το μωρό σας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά αποκλειστικό θηλασμό για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής. Η περιττή εισαγωγή τροφής με φιάλη ή άλλων τροφίμων και ποτών θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο θηλασμό. Μετά από έξι μήνες ηλικίας, τα βρέφη θα πρέπει να λαμβάνουν τροφές κατάλληλες για την ηλικία, ενώ ο θηλασμός θα συνεχίσει μέχρι και δύο χρόνια ή και μετά. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε τη βρεφική συνταγή ή εάν έχετε δυσκολία στο θηλασμό.

24

Παιχνίδι με αγωνιστικά αυτοκινητάκια!

Έχει ήδη το μικρό σας μια συλλογή με αγωνιστικά αυτοκινητάκια; Συγκεντρώστε τα όλα και Ανακαλύψτε μαζί περισσότερες εμπειρίες! Το παιδί σας είναι τώρα στην ηλικία που θα του αρέσει να σας ανταγωνιστεί σε ένα διασκεδαστικό ράλι αυτοκινήτων, ενώ υπάρχουν τρόποι να κάνετε αυτό το παιχνίδι ακόμη πιο απολαυστικό. Μπορείτε να δώσετε έναν αγώνα όχι μόνο μέσα αλλά και έξω από το σπίτι, κι επίσης να κατασκευάσετε μια απλή, αλλά εντυπωσιακή «πίστα αγώνων»!

Ο αγώνας αρχίζει!

Προτού ξεκινήσετε, ζητήστε από το παιδί να σας μιλήσει για τα αγωνιστικά του αυτοκινητάκια. Αυτή είναι μια ωραία ευκαιρία να έρθετε οι δυο σας πιο κοντά και να σας φέρει εκείνο στον δικό του κόσμο. Μόλις αρχίσει ο αγώνας, αφήστε το να νικήσει, αφού, όμως, πρώτα το δυσκολέψετε λίγο! Ο μικρός σας αντίπαλος δεν πρέπει να υποψιαστεί ότι του χαρίσατε τη νίκη!

Ράλι εκτός σπιτιού!

Οι αγώνες αυτοκινήτων δεν χρειάζεται να περιορίζονται στο σπίτι. Εφόσον μπορείτε να βρείτε μια αρκετά επίπεδη επιφάνεια στην αυλή ή κάπου αλλού, τα ράλι σας είναι μια θαυμάσια δικαιολογία για να βγείτε βόλτα. Μπορείτε να διεξάγετε τους αγώνες σας σε διαφορετικά σημεία κάθε φορά ή ακόμα και στο πάρκο, για να κρατάτε ζωντανό το ενδιαφέρον του παιδιού σας!

Ετοιμάστε την πίστα αγώνων

Είναι εύκολο να δημιουργήσετε τη δική σας μίνι-πίστα αγώνων! Καταρχήν, πάρτε το καπάκι ενός κουτιού παπουτσιών και γυρίστε το ανάποδα. Στο εσωτερικό ζωγραφίστε τις αγωνιστικές διαδρομές. Μπορείτε να φτιάξετε έτσι αρκετές διαφορετικές πίστες ή να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερα κουτιά παπουτσιών για μεγαλύτερες διαδρομές. Φτιάξτε δυο-τρεις τέτοιες πίστες με το μικρό σας και μετά βάλτε μπρος τις μηχανές σας!

Και σε όλη τη διάρκεια αυτού του παιχνιδιού, μην ξεχάσετε να τραβήξετε φωτογραφίες. Αργότερα, όταν το παιδί σας μεγαλώσει λίγο, θα ξαναζήσετε αυτές τις συναρπαστικές στιγμές, ξεφυλλίζοντας τα άλμπουμ σας.